free html web templates


Hvordan spilleautomater fungerer

De første spillautomatene var rent mekaniske, man dro i en spak som startet 3 hjul som roterte og som stanset tilfeldig. Kraften man benyttet var en viktig faktor som avgjorde hvordan hjulene stanset og det går fortsatt historier om spillere som kunne vinne gang på gang ved å dra nøyaktig like hardt i spaken gang på gang.

Slik er det ikke lenger.

I dag er alt av spillautomater elektroniske og de blir styrt av en liten chip som kalles «RNG» Random Number Generator. Den generer kontinuerlig forskjellige nummere, selv når maskinen ikke blir brukt. Ja, det stemmer, selv når ingen spiller på maskinene, står den å generer tilfeldige numre ut fra en forhåndsprogrammert sekvens.
Når man trykker på «spill» knappen, så stanser man RNGen på det nummeret den akkurat hadde generert. Hjulene spinner og viser spilleren tallet i form av symboler. Men i virkeligheten hadde den ikke trengt noen hjul, for om du skal vinne eller tape, er avgjort i samme brøkdelen av et sekund som du trykker på knappen. Hadde du trykket brøkdelen av et sekund senere, eller tidligere, ville du fått en annen kombinasjon.
Hvor hardt du trykker på knappen, hvor lenge du holder den inne, om du venter faste perioder mellom hver gang du trykker, ingenting av dette spiller noen rolle. Det spiller heller ingen rolle om du satser 50 kredit med en gang, for tallene genereres på nytt for hver gang du trykker, fullstendig uavhengig av forrige gang noen trykket på knappen. Av samme grunn har det ingen hensikt å spille lenge på en maskin fordi det er lenge siden den ga ut en stor premie. Og det er ingen grunn til å holde avstand til en automat som akkurat HAR gitt ut en stor premie. Tallene genereres automatisk og tilfeldig, hver gang man trykker på knappen, er sjansen like stor, uansett.
Hver automat er også programmert med en «gevinst frekvens» som sier noe om hvor ofte den skal gi en premie til spillerne, den har ingen innflytelse på hvor stor del av innsatsen som blir tilbakebetalt til spillerne. En automat med en høy gevinst frekvens vil gi mange små premier, en automat med en lav frekvens, vil gi færre, men betydelig større gevinster. Frekvensen kan være helt opp til 25% men kan også være så lav som 5%. De fleste automater ligger mellom disse ytterpunktene.
Det som derimot ikke er tilfeldig, er hvor mye automaten betaler tilbake til spillerne. Når RNGen blir programmert legges det inn hvor stor del av innsatsen som skal gå ut igjen til spillerne. Derfor kan hver enkelt spilleautomat være forskjellig, normalt fra 75% og helt opp til 99% Men den satsen er over tid, over millioner av spill omganger…. så toppgevinsten kan fint komme ut tre ganger på rad (oddsen er naturligvis mikroskopisk) og det kan gå 50.000 spill uten at det kommer ut en eneste gevinst med litt størrelse på.
Dagens spillautomater er så justerte, så kontrollerte at det er umulig å forutse resultatet på noen som helst måte, det er nok av de som har forsøkt… uten å lykkes.

© Copyright 2019 www.studio4seattle.org - All Rights Reserved